T. HARDY MORRIS – THE DIGITAL AGE OF ROME

Artiest info
Website
facebook

Label: Normaltown Records
distr.: PIAS

Zijn in 2018 uitgebrachte derde soloalbum “Dude, The Obscure” vormde voor ons de allereerste kennismaking met de Amerikaanse folkrockmuzikant (Thomas) T. Hardy Morris uit Athens, Georgia die de muziekfans misschien nog kennen als frontman van de ter ziele gegane rockgroep ‘Dead Confederate’ of van de indie supergroep ‘Diamond Rugs’ met leden van o.a. ‘Los Lobos’, ‘Deer Tick’ en ‘Black Lips’. Na het uitgebreide touren om zijn derde plaat te promoten trok hij zich in afzondering terug om nieuwe nummers te gaan schrijven.

Het resultaat van die noeste componeerarbeid is nu te horen in de tien nummers die hij opnam voor zijn opnieuw door Adam Landry geproduceerde nieuwste plaat “The Digital Age Of Rome”, het album dat omwille van de coronapandemie met één jaar vertraging op de platenmarkt werd losgelaten. Het werd uiteindelijk zijn meest persoonlijke plaat omwille van de songthema’s die op gebeurtenissen en ervaringen uit zijn dagdagelijkse leven geïnspireerd zijn. Hij verhaalt in deze nummers over het solitaire bestaan in corona-quarantaine, maar ook over de turbulente gebeurtenissen in de verdelende politiek, straten en steden van zijn thuisland Amerika.

In de albumtiteltrack “The Digital Age Of Rome” kunt u in de bijgaande lyrics-video zelf lezen hoe hij tekeer gaat tegen de technologische ontwikkelingen van de laatste decennia die niet altijd bijdragen tot een betere wereld en tot vooruitgang voor de samenleving. De sociale media zoals ‘Facebook’ en ‘Twitter’ zorgen volgens T. Hardy Morris steeds meer voor een toenemende verdeeldheid dan voor samenhorigheid tussen de mensen. Het volgens ons beste nummer uit deze plaat naast de titeltrack is het op de tweede video te beluisteren “Shopping Center Sunsets”, een heel catchy en melodieuze song die als een echte oorwurm beschouwd kan worden.

Andere meermaals beluisterenswaardige nummers op het album zijn “New New New…Next Next Next”, “Down & Out”, het over de coronacrisis handelende “First World Problems”, de melancholische ballads “Fake Gold” en “I Assure You (An Ode)” en de rockende afsluiter “Just Pretend Everything Is Fine”. Deze plaat werd eind 2020 in een verlaten ogend Athens, Georgia opgenomen met singer-songwriter T. Hardy Morris zelf op akoestische en elektrische gitaren en producer Adam Landry als multi-instrumentalist te horen op de meeste tracks. Maar er waren ook bijkomende instrumentale bijdragen van Brad Morgan (van ‘Drive-By Truckers’) op drums, Vaughn Lamb op basgitaar, Charlton Eugene Woolfolk III op elektrische gitaar en Matt Stoessel op steelgitaar. De soms heel mooie backing vocals op enkele songs werden verzorgd door singer-songwriters Faye Webster en Shelly Colvin.

(valsam)